maandag 19 december 2016

VRETEN OP AARDE!

Hoor wie klopt daar kinderen?
Sinterklaas in elk geval niet want die is in Spanje aan het bijkomen van een mogelijke terreurdreiging van de " Bende van Simons " .
Dankzij strenge beveiliging zijn hij en zijn pieten aan de dans ontsprongen.
Het is de Kerstman en nog steeds met een witte baard. Hopelijk vind Sylvana dit niet racistisch want anders lopen er volgend jaar allemaal blauwbaarden met een rode muts!
Weer eens iets anders, de Kerstsmurf!!

Kerst betekent voor velen gezelligheid en eten en die combinatie komt het best tot uitdrukking in de supermarkt waar behalve de karretjes je ook zelf word overladen met het gevoel van vrede en verdraagzaamheid.
Komt allen tezamen en Nu zijt wellekome!
Sommige vechten elkaar de tent uit voor het bezit van zo'n mand op wielen en waar boodschappenkarretjes veranderen in botsautootjes omdat de kort door de bocht types niet snel genoeg het kerstkonijn uit het schap kunnen graaien en als je de laatste Flappie bij Appie voor je neus ziet verdwijnen ben je het haasje!

Als je op die kermis al zigzaggend met je karretje steeds misselijker word van dat gedraai staan er tussen de losgeslagen rendieren ook nog figuren die midden in het gangpad staan te kletsen over Annie die in het ziekenhuis ligt omdat ze aangereden is. Zeker van achteren door een winkelwagen?!
Net als in het verkeer, in de file staan of van de weg gedrukt worden.
Aso's die boodschappen doen zoals ze rijden!
Ook hier gaat menig opgestoken middelvinger de lucht in.

Om de kerstsfeer te verhogen loopt er ook de kerstman rond met zijn bel en roept Ho, Ho.
Zo te zien en horen gaat alleen bij hem zelf het belletje rinkelen.
Het rendiervolk gaat vrolijk door met hamsteren in het mierennest!
Je kunt je dit leed ook allemaal besparen door je stuk wild lekker rustig in het restaurant door je gleuf te duwen,  maar dan wel tijdig je tafeltje reserveren, anders is er geen plaats voor je in de herberg!
Jij met een lege maag en de (vr)eetgelegenheden overvol!


Bij al die kerstboodschappen kan er nog wel eentje bij:

Vreten op aarde!
Maar dan wel voor iedereen!!

" Dat dan weer wel! "


Geen opmerkingen:

Een reactie posten